Sätt ugnen på 200 grader. Tärna 600 gram kycklingfilé (2x2 cm) och lägg dom i en ugnsform med 0,5 msk olja. Krydda med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
Riv 75 gram pamesanost grovt. Grovhacka 1/2 kruka oregano. Lägg detta i en mixerskål och tillsätt 1,5 dl solroskärnor och 1 msk olja. Pressa ner 1 vitlökskyfta och tillsätt saften av 1 citron plus det yttersta skalet på den. Mixa till en slät och ganska fast massa.
Strö parmesanströsslet över kycklingbitarna och stek dom i ugnen i ca 15 minuter.
Koka 4 portioner spagetti.
Riv 75 gram pamesanost grovt. Grovhacka 1/2 kruka oregano. Lägg detta i en mixerskål och tillsätt 1,5 dl solroskärnor och 1 msk olja. Pressa ner 1 vitlökskyfta och tillsätt saften av 1 citron plus det yttersta skalet på den. Mixa till en slät och ganska fast massa.
Strö parmesanströsslet över kycklingbitarna och stek dom i ugnen i ca 15 minuter.
Koka 4 portioner spagetti.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar