torsdag 21 juli 2011

ord.

Ett år och en månad är Alisia. När hon var sex månader kom hennes första ord, "mamma-mamma-mamma". Förstår ju att hon inte visste innerbörden men det värmde i mammahjärtat ändå. Sen efter några månader slutade hon med det för att sen säga pappa. Endast pappa blev det där ett tag men nu säger hon både och. Pappa säger hon på ett lugnt och fint sätt och mamma skriker hon ut. Vet inte hur jag ska tolka det :) Att säga "där" kom vid åtta månaders ålder ungefär och en stund efter det kom "titta" och nu ska man titta på allt!
Jacka började hon säga just innan hon var ett år i samband då vi skulle ut. Lars, hennes bonusmorfar har länge försökt få henne att säga "Lars" och för en vecka sedan försökte hon faktiskt och fick ut ett "Ash". Vinkar och säger "Ehj" har hon gjort sen ett års ålder också ungefär. Det går undan och hon härmar så mycket hon bara hinner med.

Där - Däh
Titta - Titta
Jacka - Acka
Hej - Ehj
Mamma - Mamma
Pappa -Pappa
Docka - Ocka
Lars - Ash

Som ni kanske förstår av listan här nedan så älskar hon djur. Hon har ett tiotal böcker i vardagsrummet och åtta av dom består av djur. Vi kan inte gå förbi bokavdelningen på Ica Maxi längre utan att hon pekar och skriker och ska ner och titta i böckerna. Hon älskar nämligen böcker!

Ungefär så här låter det när hon härmar dessa djur;
Hund - Voff voff
Katt - Mau
Apa - OhAAAA
Lejon, tiger, björn, leopard - "Ryter"
Häst - Iihihi
Elefant - Låter som hästen och sträcker upp armen som snabel
Fluga, humla - zsszsszzzz
Anka - Gack ack
Får - Bä
Ko - Mo
Uggla - Ho Ho
Orm - Tsss

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar