måndag 11 april 2011

Måndagens middag


I afton avslutar vi Lina´s matkasse med Indonesisk köttfärslimpa med gurk-fraiche och ris. Känns tråkigt att måsta släppa denna bekvämlighet och jag måste erkänna att det faktiskt varit ganska kul att laga dessa maträtter. Får nog beställa hem någon fler matkasse i framtiden. Köttfärslimpan var riktigt god! Helt klart den bästa middagen från kassen. Rekomenderas!

Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva 1/2 purjolök tunt.

Blanda i en bunke: 2 msk kinesisk soya, 1,5 msk olja, 2 msk honung, 1 dl mjölk, 2 krm svartpeppar och 1/2 tsk salt. Blanda ner 500 gram nötfärs och purjolöken.

Forma en smal avlång köttfärslimpa i en ugnssäker form och tillaga 25 minuter i ugnen.
Koka 4 portioner ris.

Grovriv 1/2 gurka och blanda med 1 dl creme fraiche, 1 krm salt och 2 krm sambal oelek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar