söndag 3 april 2011

Småfrallor


Nu har vi nybakta frallor i huset. Mycket gott och enkelt!

50 gram jäst
75 gram smör
5 dl mjölk
2,5 msk honung
2 tsk salt
Ca: 13 dl vetemjöl

Smält smör och tillsätt sedan mjölk, honung och salt som du värmer till fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll över smörblandningen så att jästen löses upp. Tillsätt mjölet och låt degen jäsa i 30 minuter. Dela degen i 20 lika stora bitar och rulla dom till bollar. Låt bullarna jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk. Pensla bullarna med ägg och en matsked mjölk som du blandar ihop. Strö på sesamfrön eller vallmofrön.

In i mitten av ugnen i 8-10 minuter, 225 grader. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

2 kommentarer:

  1. Bakade dom här frallorna idag och dom blev supergoda! Tack för inspirationen! =) /Sofie Frohm

    SvaraRadera
  2. Men vad kul :) Goda och enkla att göra :) Ha det så bra!!

    SvaraRadera