söndag 10 april 2011

Lördagens middag


Fänkålsbrässerad fläskytterfilé med parmesandoftande potatismos blev lördagsmiddagen för oss. En helt okej lördagsmat!

Skala och koka 900 gram potatis.
Skär 2 fänkål i 4 klyftor. Skär bort den grova rot-delen och de gröna stjälkarna, skiva sedan tunt. Strimla 1/2 purjolök.

Skär ca 600 gram fläskytterfilé i 2-3 cm tjocka skivor. Stek köttet ca 2 minuter per sida i 1 msk smör. Tillsätt salt och svartpeppar. Lyft upp och lägg köttet att vila på en tallrik.

Lägg ner fänkål och purjolök i pannan och stek ett par minuter tills purjolöken är mjuk. Slå på 3 dl vatten och 1 msk vitvinsvinäger. Lägg i 1 tärning köttbuljong och krydda med 1 tsk torkad rosmarin. Koka upp och låt koka någon minut. Smaka av med svartpeppar.
Lägg ner köttet och häll ner eventuell köttsaft i grytan. Skölj och lägg ner 250 gram körsbärstomater. Låt sjuda under lock i ca 4-5 minuter eller tills köttet är färdigt.

När potatisen är kokt, häll av vattnet och mosa till potatismos. Riv 75 gram parmesanost fint och blanda ner i moset tillsammans med 3 msk mjölk och 1 msk smör. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar