onsdag 6 april 2011

Onsdagens middag


Idag provar vi på en Sydamerikansk chiligryta med svarta bönor och färsk koriander. Den var god men jag skulle ha hett i mer kryddor än vad som stod i receptet. Annars smakade det bra!

Koka 4 portioner ris. Hacka 1 gul lök. Skär 1 röd och 1 gul paprika. Riv 250 gram morötter grovt. Hetta upp 3 msk olja i en stor stekgryta. Fräs lök, paprika, morötter och pressa 2 vitlöksklyftor. Dra av grytan från plattan och tillsätt 1 msk paprikapulver, 1 tsk spiskummin, 1 tsk torkad koriander, 2 krm chilipulver, 1 tsk honung, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Hetta upp grytan igen och låt kryddorna fräsa några sekunder. Tillsätt sedan 2 förp krossade tomater. Koka upp och låt koka ca 10 minuter. Häll av och skölj 240 gram svarta bönor som du sedan häller ner i grytan och låt koka ytterligare 5 minuter. Tina 225 gram majs och häll upp i en skål.

Servera chiligrytan med ris, majs och toppa med blad från 1 kruka koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar