tisdag 16 augusti 2011

LCHF dessert



LCHF Chokladmousse

3 portioner (4-5 portiner)

Smält 75 gram mörk choklad (100 gram mörk choklad) över vattenbad och låt svalna lite grann. Rör sedan ner 1 äggula (2 äggulor) noga.
Vispa 1,5 dl grädde (2,5 dl grädde), men inte för hårt.
Blanda tillsist chokladen med grädden försiktigt. Häll i portionsformar och låt "stelna" i kylen ungefär 1 timme.
Servera med bär!

God, luftig, enkel och snabb efterrätt! Mmmm, som Alisia skulle ha sagt!

2 kommentarer:

  1. Den var verkligen god!

    Men hur gjorde du dom där ljusare plopprna, lämnade du bara kvar lite av moussen och blandade i mer vispad grädde?
    Och vad hade du för choklad?

    Jag kommer nog göra den där tills jag ätit så mycket att det kommer ut ur öronen på mig:)

    SvaraRadera
  2. Egentligen skulle man väl servera grädde till, men glömde bort att spara lite grädde så jag la undan lite efter jag blandat ner lite av chokladen och toppade med det. Jag tog mörk blockchoklad och lite av "Fazer (bak och dessert) choklad premium" som jag hade hemma :) Bara att ta någon choklad som du tycker om :)
    Vad bra du tyckte om den :)

    SvaraRadera