onsdag 22 augusti 2012

Två år och två månader

Alisia växer, ordförrådet växer, håret växer... ja, mycket som händer hos henne. Hon har lekt mycket med dom äldre flickorna som bor granne med oss. Varje morgon har samma strof kommit: "Tova och Tindra, hoppa studsmatta!".

Alisia har börjat gå själv i trappen och är mycket duktig men självklart håller man ett öga eller följer med om man är i närheten. Men grindarna hålls fortfarande stängda då Lea har fått tycke för att gå i trappen. Vi har börjat smått med toaträning. Är hon "nakenfis" (som hon ofta vill vara) så säger hon till om hon behöver kissa eller bajsa men när vi går på toan så kommer ingenting och då vill hon ta på sej blöjan. Så intresset och känslan finns ju där!

Annars så leker hon mycket med lego som hon blivit så duktig på, även lägga pärlor och pussel har hon känsla för. Sjunger mycket gör hon fortfarande också, vilket jag fortfarande tycker är jättekul att hon gör. "Här kommer Pippi Långstrump" och "Hurjedamej-låten" hör man nog mest men sjunger man själv på någon annan barnlåt så hakar hon på. En annan sak hon börjat säga när man höjer rösten åt henne är: "I snickerboa med dej", så det är mycket som snurrar kring Astrid Lindgren-figurerna nu kan man säga. Hjärtegull!

Hon har i alla fall börjat om att gå på dagis och väntar spänt på att lillasyster ska börja leka med henne där :) Det går fortfarande superbra att lämna och hämta vilket värmer och behagar i mammahjärtat.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar